מאת גיא חלמיש שישי, 09 יולי 2010 11:49
בפעולות אותן ניתן לעשות לאחר הרכיבה ניכרת קפיצת המדרגה הדרמטית ביותר של מכשירי ה- Garmin, לעומת מדי המהירות של פעם, כמו גם לעומת מתחריהם. תוכלו לראות את נתוני הרכיבה שלכם הן בתוכנה להורדה ל- PC מאתר גארמין והן באתר האינטרנט של Garmin Connect. על מנת להעביר את המסלולים לאתר כל שיש לעשות הוא להירשם באתר, לחבר את המכשיר באמצעות כבל ה- USB (המגיע עם הערכה), וללחוץ על כפתור ה- Upload. בפעם הראשונה שתעשו את זה יותקן תוסף לדפדפן שלכם (Garmin Communicator Plugin) ואחרי כן תוכלו להעביר את המסלולים והקלטות האימון שלכם.
|
אתר האינטרנט נוח יותר מהתוכנה והוא האתר הטוב מסוגו שאני נתקלתי בו. הוא מוצלח בהרבה למשל מהאתר של Nokia Sports Tracker המתחרה אותו סקרנו בעבר . הוא עובד בצורה חלקה עם המכשיר, ומציג בצורה בהירה ויפה את הרכיבות. ניתן לעבור ממצב Dashboard שמציג יותר רכיבות ומעט נתונים מכל רכיבה למבט מעמיק על כל רכיבה ספציפית. בנוסף יש נגן שמציג כאילו “סרט” אנימציה של הרכיבה קטע אחרי קטע ואת הנתונים והמיקום על המפה. כמובן שגם ניתן לייצא את הקובץ במגוון פורמטים על מנת לעשות בו שימוש בממשקים אחרים כגון Google Earth. עוד היבט של הקישוריות לאתר הוא האפשרות להוריד עדכוני תוכנה למכשיר (מכאן). הורדתי והתקנתי עדכון בקלות רבה אחרי שגיליתי שחסרה לי תכונה מסוימת בגרסה שהגיע עם המכשיר. ההפעלה הראשונה לאחר ההתקנה מעט יותר ארוכה ויש להכניס מחדש את ההגדרות שלכם (הנתונים והתצוגה, פורמט שעה, מדידה במטרים וכו’). כברירת מחדל Garmin לוקח מקטעים (Splits) של 5 ק”מ בצורה אוטומטית, אולם אפשר לשנות את הגדרת המרחק הזו, וגם ניתן לבטלה ולסמן ידנית תחילה וסיום של אינטרוולים. זה יכול להוות כלי רציני לניתוח אימונים. באתר תוכלו לראות טבלה של כל הנתונים לכל מקטע כזה. דוגמא לשימוש: אתם מגדירים מקטעים של ק”מ ומנתחים את הביצועים בהכנה לאליפות ישראל ב- Timetrial או בעלייה לנס הרים... אחרי כמה רכיבות תדעו בדיוק איפה נקודות התורפה והחוזק שלכם ומה צריך לשפר כדי לשבור את השיא. |
שילוב מידע מהרכיבה בעמודי אינטרנט או בלוגים מתאפשר באמצעות “ווידג’ט” שנראה כך:
דוגמאות להצגת המסלולים שהקלטתי באתר Garmin Connect עצמו תוכלו לראות כאן: Stelvio, Mortirolo-Gavia, Livingo.
ה- Edge 500 מכשיר מרשים מאוד, אך הוא אינו נטול חסרונות :
|
אין Start אוטומטי (אלא רק Pause שעוצר את ההקלטה אם עצרתם בדרך ומתחיל אותה שוב בתחילת תנועה) - קרה לי שנזכרתי להתחיל כמה ק”מ אחרי התחלת הרכיבה... מצד שני אם לא לחצתם Start והוא הבחין בתנועה יהיה חיווי: המכשיר יצפצף וישאל אתכם האם אתם בטוחים שלא כדאי להתחיל הקלטה?
אפשר לציין את הצורך בטעינה כל כמה רכיבות אולם זהו מחיר קטן ובסה”כ 18 שעות רכיבה הן יותר משבועיים ללא טעינה לרוב הרוכבים שאני מכיר...
מדובר במוצר לא זול, שמתחרה בשפע של מוצרים אלטרנטיביים זולים בהרבה. מד המהירות הסטנדרטי על האופניים שלכם עולה כנראה פחות מעשירית ומספק את רוב נתוני הרכיבה. מד הדופק שלכם (אם הוא עוד עובד בלי לזייף) מספר לכם על הדופק, והמכשיר הסלולרי החדש שלכם אולי כבר מכיל GPS ויכול להקליט את המסלולים שלכם ולהציגם בצורה לא רעה בכלל באתרי שיתוף. מצד שני החיבור של כל אלה למכשיר אחד קטן וידידותי, המוצב מולכם ברכיבה הופך אותו למוצר מעולה, ידידותי, מהוקצע שנותן ערך אמיתי לחולי מידע וסטטיסטיקה, או לכאלה שהסכום הזה לא מרגש אותם והם רוצים את הכי טוב ונוח שיש.
נימוק נוסף בעד ההשקעה הוא השילוב של מד הדופק עם כל שאר נתוני הרכיבה. מד דופק נפרד יש לרבים מאיתנו, ואם מד הדופק שלכם שבק חיים או נמאס לכם ממנו, הרי שתוספת התשלום עבור הקלטת ושיתוף המסלולים, היכולות המרשימות הנוספות, והאיכות הגבוהה של הצגת המידע באמצעות ה- Garmin Edge 500 ואתר האינטרנט Garmin Connect היא אולי הגיונית. לבסוף, לכל מי שמתאמן ברצינות במסגרת קבוצות ויש לו תוכנית אימון שהוא עוקב אחריה, ובמיוחד אם הוא עושה שימוש במד ואטים (אותם ניתן להציג במכשיר) הרי שזה מוצר מושלם עבורו.
ה- Garmin Edge 500 ואתר האינטרנט שמתלווה אליו מעלים את הרף במה שקשור למחשבי רכיבה והוא בהחלט המוביל הנוכחי בקטגוריה, ובהרבה. עבור אלה שמוכנים להוציא סכומים כאלה כבר אין טעם רב ברכישה של מדי דופק ללא GPS. זה המכשיר האלקטרוני הסקסי והמוצלח ביותר שתוכלו לשים על האופניים שלכם.
ביצועים: 9
תמורה: 9
מחיר: 2000 ש”ח (כולל רצועת דופק ומד קאדנס)
יבואן: אפיקים מערכות. יוסף ספיר 6, ראשון לציון מערב. טלפון: 03-9015550, www.garminway.com/
